+31 (0)85 130 1659 info@ferias.nl

Al jarenlang is Frankrijk het meest populaire vakantieland. Dat is ook niet zo heel vreemd. Het land heeft namelijk alles: prachtige authentieke dorpjes, heerlijke restaurants, spectaculaire berglandschappen en natuurlijk ook nog eens een enorme kuststrook met honderden kilometers prachtige stranden. Daarmee laat Frankrijk andere vakantielanden als Spanje en Italië zonder al te veel moeite achter zich. Maar wat zijn dan eigenlijk de mooiste stranden van het land? Hieronder wordt een top vijf van Franse stranden gegeven.

5. Aquitaine: Côte d’Argent

Mooie stranden

Wil je het liefst een strand aan de wilde en ruige Atlantische oceaan maar houd je niet van toeristische drukte? Dan is dit strand precies iets voor jou. Het ligt midden in een natuurreservaat en ver van alle resorts en boulevards vandaan. Het zachte zand en kristalheldere blauwe zee geven je het gevoel dat je in het paradijs bent.

4. Marseille: L’Ile de Riou

Mooie stranden

Een betere locatie voor een strand ga je bijna niet meer vinden. Dit strand ligt namelijk op een onbewoond eiland waar je alleen met de boot kan komen. En die boottocht is op zichzelf al de moeite waard omdat het eiland midden in een beschermd natuurgebied ligt. De onderwaterwereld is er werkelijk fantastisch en het is dan ook aan te raden om hier te duiken of te snorkelen. Het zand is zacht en schoon en het water bij het strand is uiterst kalm waardoor het ook een geschikt strand voor kinderen is.

3. Languedoc-Roussillon: Strand van Bouzigues

Mooie stranden

Dit typisch Franse dorpje staat vooral bekend om de mossels en de oesters. Hier worden namelijk de beste oesters geproduceerd. Hoewel je door dat nieuws niet direct met je handdoek en strandtas richting deze plaats gaat, hoort het mooie zandstrand van het dorpje zeker in de top vijf van mooiste stranden thuis. Het strand zelf is ruim en erg schoon.

2. Franse Riviéra: Paloma strand

Mooie stranden

In de wat duurdere badplaatsen waar de rijke en beroemde mensen veelvuldig komen, zijn ook tal van mooie stranden te vinden. Het Paloma strand mag dan ook zeker niet ontbreken. Dit strand op het exclusieve Saint Jean Cap Ferrat wordt jaarlijks door vele sterren en beroemdheden bezocht. Vanaf het kiezelstrand heb je bovendien een prachtig uitzicht over de baai van Monaco. Volgens de overlevering is het strand trouwens genoemd naar de dochter van Picasso, die hier regelmatig met zijn hele gezin kwam.

1. Poitou-Chanrentes: Côte Sauvage

Mooie stranden Frankrijk

Houd je van rust op het strand en wil je zover mogelijk bij de drukte vandaan zijn? Dan is het strand van Côte Sauvage een hele goede optie. Dit prachtige strand is vooral zo rustig omdat het lastig bereikbaar is. De enige manier om op het strand te komen is een wandeling van ruim een kwartier dwars door het dikke bos van Fore de la Coubre heen. De beloning is echter immens. Het strand is prachtig en ook het zicht van de golven die stuk slaan op de hoge rotsen is prachtig om te zien.

... ...