+31 (0)85 130 1659 info@ferias.nl

Op vakantie in het voor- en naseizoen

Home / Thema’s / Op vakantie in het voor- en najaar

In het voorjaar is de natuur vaak al schitterend, de bomen met hun mooie bloesem. De geur van pas gemaaid gras. En planten komen in bloei. Maar ook het najaar zorgt voor schitterende en kleurrijk jaargetijde. De bladeren aan de boom nemen langzaam een andere kleur aan en vallen van de bomen. Er komen paddenstoelen uit de grond. Het is niet voor niets dat natuurlijkliefhebbers graag in het voor- of najaar op vakantie gaan. Buitenom de schoolvakanties kunnen alleen mensen zonder kinderen op vakantie of gezinnen met jonge kinderen. Een vakantiewoning huren in het voor- en najaar doe je bij Férias Holidays. 

Massatoerisme

Een ander bijkomend voordeel is dat je in het voor- en najaar (met uitzondering van de schoolvakanties) niet te maken hebt met massatoerisme. De meeste mensen moeten gewoon werken en ook de kinderen zitten op school. De ideale tijd voor een heerlijk verblijf voor de rustzoekers. De prijzen van vakantiehuizen op de verschillende vakantieparken bij Férias Holidays zijn buitenom de schoolvakanties vaak lager dan tijdens de schoolvakanties. Dat is extra genieten van jullie vakantie.

Wandelen en fietsen

Veel senioren vinden het leuk om de omgeving rondom het vakantiepark met de fiets of te voet te ontdekken. Lekker uren wandelen en fietsen. Tussendoor koffie met appelgebak. Ergens picknicken of lunchen en niet te vergeten een lekker glas wijn drinken. Het is niet alleen in fijn om Nederland te wandelen en fietsen maar ook in België, Luxemburg en Frankrijk vind je verschillende mooie wandel- fietsroutes. 

Frankrijk

In Frankrijk zijn de temperaturen vaak eerder en langer aangenaam dan in Nederland. Als je een vakantiewoning huurt in Frankrijk moet je er wel rekening mee houden dat de boucherie (slager) of de boulanger (bakker) in het voor- en najaar zelf op vakantie gaat. In de regio Provence-Alpes-Côte-d’Azur is het vaak al snel lekker weer. Hierdoor ook ideaal om lekker te wandelen of te fietsen. In het voor- en najaar schommelen de temperaturen tussen de 20 en 30 graden in Frankrijk. Ook de regio Nouvelle-Aquitaine is het bezoeken zeker de moeite waard. Bijzonder in deze regio is dat wanneer het een dagje regent dan is het een dag later weer droog.

België

Ook in het voor- en najaar is lekker om te genieten van een vakantie in België. Zo kenmerkt België veel cultuur, historie en natuur.  Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de middeleeuwse stad Durbuy. Onder de toeristen is deze stad erg geliefd. Ideaal dus om deze buitenom de zomervakantie te bezoeken. Durbuy is de kleinste stad van de Ardennen en misschien zelfs wel van de wereld. In de Grotten van Han is het ook veel rustige in het voor- en najaar. Geniet van deze prachtige natuurverschijning. Het Bastogne War Museum is ook zeer indrukwekkend om te bezoeken. Misschien het belangrijkste museum over de slag in de Ardennen. Een vakantiewoning huren in België doe je bij Férias Holidays.

Weekend weg

Een vakantiewoning huren bij Férias Holidays hoeft niet perse voor een week. Wanneer je samen de batterij op wilt laden of gewoon even tijd voor elkaar nodig hebt huur dan een vakantiewoning voor een weekend of een midweek. Lekker er tussenuit. Niets moet en alles mag en het belangrijkste is, lekker samen genieten. Férias Holidays heeft vakantiewoningen in Nederland, België en Luxemburg. Ideaal voor een weekend of midweek weg. Relatief dicht bij huis maar toch even een andere omgeving en soms al een andere taal. Ook wanneer je een vakantiewoning wilt huren voor een weekend of midweek weg doe je dat bij Férias Holidays.

Vragen over kindvriendelijke vakantieparken?

Onze reisspecialisten kennen onze vakantieparken erg goed. Heb je een vraag over onze één van vakantieparken of de mogelijkheden rondom onze vakantieparken? Of zijn jullie opzoek naar een leuke vakantiewoning? Vraag het gerust aan onze reisspecialisten. Wij helpen jullie graag bij het uitzoeken van jullie vakantie. Neem gerust contact met ons op.

... ...