+31 (0)85 130 1659 info@ferias.nl

Op vakantie met je hond

Home / Thema’s / Samen met de hond op vakantie?

Samen met de hond op vakantie? Goed idee!

Je trouwe viervoeter, die laat je natuurlijk niet thuis als je op vakantie naar Frankrijk gaat. Wil jij je hond meenemen op reis? Kies dan wel voor een geschikte accommodatie, zoals een vakantiehuis met een grote tuin. Stel je toch voor: jij zit in de zon een boek te lezen, terwijl je huisdier heerlijk in de tuin ravot. ‘s Middags maken jullie een lange wandeling in het bos, over het strand of in de bergen. Even afkoelen in de zee of een zwemplas? Wat een goed idee! Samen kunnen jullie een fijne reis beleven.

Alle honden mee op reis

Maar wat als je meerdere honden hebt en je ze allemaal mee op reis wilt nemen? Het vinden van een geschikte vakantiebestemming kan dan een behoorlijke klus zijn. Geen nood, niets is onmogelijk. Bij Férias Holidays vind je diverse vakantiewoningen waar jouw twee, of zelfs drie viervoeters welkom zijn. Vraag bij één van onze reisadviseurs na welke vakantiehuizen voor jouw huisdieren geschikt zijn? We garanderen dat we een geschikte vakantiebestemming en accommodatie kunnen vinden.

Vakantie naar het buitenland met de hond

Als je naar het buitenland, bijvoorbeeld naar Frankrijk, op reis wilt en je maatje mee wilt nemen, dan zijn er een aantal zaken waarop je moet letten. Je huisdier moet over het volgende beschikken:
• Een identificatie chip;
• Een Europees huisdierenpaspoort;
• Een geldige rabiësinenting (Let op: pas 21 dagen na de inenting mag het dier de grens over!);
• Eventuele overige inentingen die voor het betreffende vakantieland aangeraden worden.

Daarbij hebben enkele landen en regio’s nog andere regels betreffende het meereizen van huisdieren ingesteld. In sommige landen moet je een dier bijvoorbeeld met een autogordel vastzetten of achter een rek plaatsen wanneer je hem of haar wilt vervoeren. Ook moeten sommige rassen soms een muilkorf dragen. Het is dus verstandig om, voordat je op reis gaat, de invoerregels van je vakantiebestemming en ook de landen waar je doorheen gaat rijden te checken.

Op reis met je hond

Niet ieder huisdier vindt reizen prettig. De volgende tips kunnen het reizen wat comfortabeler maken, zowel voor jou als voor je huisdier;

  • Ook dieren kunnen wagenziek worden. Dit uit zich vaak in braken, hijgen en stress. Win bij de dierenarts advies in.
  • Maak in de auto een fijne en veilige plek voor je maatje. Plaats bijvoorbeeld een autokennel, een deken of mandje in de auto. Las af en toe een plas- en wandelpauze in.
  • Laat je viervoeter voorafgaand aan de reis wennen aan de auto door korte ritjes met hem of haar te maken.
  • Het is niet verstandig om de huisdier vlak vóór of tijdens de autorit eten te geven.
  • Neem genoeg water mee voor onderweg en zorg voor genoeg verkoeling in de auto.
  • Laat de dieren in de schaduw liggen en doe een raampje open voor frisse lucht.

Verwennerij bij aankomst

Zijn jullie op de vakantiebestemming aangekomen? Dan heeft Férias Holidays een kleine verassing voor de hond.

... ...