+31 (0)85 130 1659 info@ferias.nl

Vanaf de zomervakantie is het even opletten, want vanaf 1 juli 2018 geldt er een nieuwe maximumsnelheid op alle secundaire wegen door heel Frankrijk. 

Mensen die vaker naar Frankrijk gaan die weten het wel: op het platteland mag je negentig kilometer per uur rijden, mits je buiten de bebouwde kom bent. Door een nieuwe Franse wet die is aangenomen is het nu echter zo dat je vanaf 1 juli 2018 slechts tachtig kilometer per uur mag rijden. De Macronse regering heeft deze wet aangenomen uit zowel veiligheids- als milieuoverwegingen. De afgelopen vier jaar was het aantal verkeersdoden in Frankrijk namelijk steeds ongeveer gelijk. Men wil nu een daling zien.

Zomaar 68 euro boete 

Het is zo dat de meeste ongelukken in het verkeer in Frankrijk gebeuren op secundaire wegen waar sprake is van verkeer in twee richtingen. Daarom is de nieuwe landelijke wet ingevoerd. Niet dat dit niet tot een aantal protesten heeft geleid van Franse departementen. Het mag dan ook wat kosten. Overtredingen onder de 20 kilometer per uur te hard kan je een boete van 68 euro opleveren, bij een overtreding van meer dan twintig kilometer per uur boven de toegestane snelheid is dit 130 euro.

Verdere snelheidslimieten in het land

Op de reguliere autowegen blijft de maximale toegestane snelheid honderdtien kilometer per uur; honderd kilometer per uur bij neerslag.
Op snelwegen is het honderddertig kilometer per uur; honderdtien kilometer per uur bij neerslag.

... ...