+31 (0)85 130 1659 info@ferias.nl

Provincie Overijssel

Home / Nederland / Overijssel

In het oosten van Nederland vind je de provincie Overijssel. Overijssel heeft een wisselend landschap. Zo vind je in Overijssel bos- en natuurgebieden maar in de kop van Overijssel weer veel water. Met een aantal leuke steden zoals Almelo en Zwolle die een bezoek meer dan de moeite waard zijn wanneer je op vakantie bent in Overijssel. In Overijssel vind je ook leuke dagjes uit zoals bijvoorbeeld Attractiepark Slagharen. Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig voor een korte break of een lange (zomer)vakantie in Overijssel. Een vakantiewoning huren in Overijssel doe je bij Férias Holidays.

De historie van Overijssel

De provincie Overijssel vind je niet alleen maar mooi en afwisselend natuurlandschap maar Overijssel is ook historie. In Overijssel vind je dan ook veel oude steden met prachtige panden. Panden die waarschijnlijk zijn gemaakt met stenen uit de Steenfabriek de Werklust in Losser. Deze steenfabriek is ook te bezoeken en ze vertellen je alles over hoe je stenen moet maken. In Overijssel vind je ook de Lonneker Molen. De Lonneker molen is de enige molen in Nederland in Nederland met een jas van riet.

Prachtige natuur in Overijssel

Door haar veelzijdigheid is Overijssel een onbekende maar toch zeer aantrekkelijke vakantiebestemming. Bij de vele natuurgebieden die Overijssel rijk is vind je bezoekerscentra. Rondom de bezoekerscentra starten veel wandel-, fiets en ruiterroutes. De meest bekende natuurgebieden in Overijssel zijn natuur Nationaal Park Weerribben-Wieden en Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Op de Sallandse Heuvelrug  vind je de laatste groep korhoenders van Nederland. Nationaal Park Weerribben-Wieden is erg waterrijk. Ontdek dit natuurgebied vanaf het water. Waterwegen afgewisseld met moerasbossen zorgen ervoor dat je hier een bijzonder Flora en fauna vindt.

Een vakantiewoning huren in Overijssel; voor ieder wat wils

In de provincie Overijssel vind je schitterende natuur en historie. Maar Overijssel is meer dan alleen natuur en historie. Zo vind je in Overijssel ook leuke dagjes uit. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Attractiepark Slagharen. Slecht weer tijdens jullie weekendje weg of vakantie? Geen probleem breng dan ben je van harte welkom in Plopsa indoor Coevorden of ga gezellig Glowgolfen in Zwolle. Of breng een bezoek aan één van de vele museums die Overijssel rijk is. Met leuke steden zoals Hardenberg, Zwolle, Deventer in Overijssel kun je ook lekker shoppen of genieten op één van de vele gezellige terrasjes.

Wat ga jij ontdekken in Overijssel

Een vakantiewoning huren in Overijssel is een een vakantie in een veelzijdige provincie in het oosten van Nederland. Overijssel ligt tegen de grens aan van Duitsland en zo behoord een bezoek aan Duitsland ook nog tot de mogelijkheden. Vele toeristen van over de hele wereld brengen een bezoek aan Giethoorn. Maar ook in het voor- en najaar is de provincie Overijssel erg geliefd onder de wandelaars en fietsers. Kom jij binnenkort ook samen met je vrienden, gezin met je partner samen genieten van deze veelzijdige provincie en natuurlijk van elkaar.

Vragen?

Heb je vragen over een vakantiewoning huren in Overijssel? Onze reisspecialisten helpen je graag en kijk samen met je naar de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op.

Vakantieparken in Overijssel

Camping ‘t Veld

 

 Wifi

 Binnenspeeltuin

 Animatie tijdens weekenden en schoolvakanties

 Zwembad met glijbaan

... ...