+31 (0)85 130 1659 info@ferias.nl

Veel vakantiegangers die met kinderen op vakantie gaan zullen dit herkennen als ze bijvoorbeeld op vakantie gaan naar Frankrijk. Maar ook voor een vakantie met kinderen dichter bij huis in bijvoorbeeld Nederland, België of Luxemburg hoe houden we de kinderen bezig tijdens de rit en wat nemen we allemaal mee? Wanneer kinderen urenlang stilzitten in de auto wil je tenslotte niet dat kinderen zich gaan vervelen. En ja wij genieten van de prachtige uitzichten maar kinderen genieten hier iets minder van. De reisspecialisten van Férias Holidays hebben voor jou en voor je kinderen enkele tips voor leuke spelletjes en een inpaklijst voor wanneer je met kinderen op vakantie gaat.

Spelletjes als je met kinderen op vakantie gaat

Ik ga op reis en neem mee…..

Wie kent het niet? Ik ga op reis en neem mee….. Misschien is dit spelletje niet zo geschikt voor de wat jongere kinderen, maar zeker wanneer kinderen wat ouder zijn dan is dit spelletje erg leuk om te doen. Daarnaast train je zo ook nog de geheugen van je kinderen. Hopelijk heb je als ouder alles ingepakt want kinderen denken soms aan hele andere dingen dan wij als ouders. Ken je dit spelletje niet? Ik ga op reis en neem mee…. steeds aan te vullen met een voorwerp. Zo wordt het steeds moeilijk om alles te onthouden, wanneer iemand het fout zegt is diegene af!

Woordenslang

Zo leren kinderen nieuwe worden tijdens de autorit naar jullie vakantiebestemming. Dit spel is ook leuk voor jongere kinderen. Door een woordenslang te maken is het iedere keer weer een uitdaging om een nieuw woord te noemen. Dit kun je met allerlei onderwerpen doen zoals; dieren, boodschappen en plaatsnamen. Wanneer iemand bijvoorbeeld peer zegt, moet de volgende een boodschap met de letter ‘r’ noemen enzovoorts.  

Tellen

Een leuk spelletje voor de kleinere kinderen is het tellen van voorwerpen. Je noemt bijvoorbeeld zwarte auto’s. De kinderen moeten dan tellen hoeveel zwarte auto’s ze zien in een bepaalde tijd. Als je in de file staat is dit spel wat minder geschikt.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Wie kent deze klassieker niet? Iedereen kan meedoen en het is super simpel. Daarnaast zorgt het voor veel vermaak onderling. Hoe het in het begin lekker simpel door alleen voorwerpen in de auto te raden. 

Geen ja, geen nee, geen “uh”

Een bekend spelonderdeel in het spel ik hou van Holland. Maar ook zeker leuk om eens in de auto te spelen. De kinderen moeten hiervoor wel iets ouder zijn maar plezier gegarandeerd. Het is een simpel spel, één persoon stelt de vragen. De vragen mogen niet beantwoord worden met geen ja, geen nee en geen uh. Gebruikt iemand deze antwoorden wel of is iemand te lang stil, dan is diegene af. Beantwoord je de vraag goed, dan mag jij een vraag stellen.

Met kinderen op vakantie; wat je niet mag vergeten

Op vakantie met een kinderen

Wanneer je een vakantiehuis geschikt voor kinderen huurt bij Férias Holidays dan kun je vaak extra een kinderbed of een kinderstoel erbij reserveren. Gelukkig deze hoeft al niet mee achterin de auto. Naast kleding, misschien nog wat eten en speelgoed zit de kofferbak tenslotte ook al aardig vol. Wanneer je op vakantie gaat met kinderen dan hebben wij nog wel een aantal tips voor je:

 • Kijk van te voren even je EHBO-set na en de medicijnen die je meeneemt op vakantie. Is de set nog compleet en zijn de medicijnen nog goed. Denk ook aan medicijnen voor doorkomende tandjes, ORS etc.
 • Ga je met een baby op vakantie? Neem dan voldoende voeding mee. Dit is niet altijd te koop in het buitenland.
 • Neem een baby pop-up tentje mee. Kinderen kunnen hier lekker in spelen en het weert de muggen.
 • Vraag na aan de reisspecialisten van Férias Holidays of jullie vakantiehuis voldoende schaduwplekken heeft
 • Is er een wasmachine aanwezig of een wasgelegenheid? Neem anders voldoende kleding mee.
 • In de kinderbedje bij Férias Holidays zitten geen dekentjes en lakentjes. 
 • Wordt het mooi weer? Neem dan zelf een opblaasbadje en een speelkleed mee. Als deze aan de onderkant van plastic zorgt dit voor een langere levensduur.
 • Zorg voor een paar extra wegwerpslabbetjes en wegwerpwashandjes.
 • Denk aan (zwem)luiers en waterschoentjes
 • Een polsbandje om de naam op te schrijven
 • Vergeet de babyfoon van thuis niet in te pakken
 • Zonnebrand voor kinderen
 • Speelgoed en knuffels
 • Vergeet de lievelingsknuffel niet

Heb jij nog een reistips voor de inpaklijst voor een vakantie met kinderen? Wij voegen deze graag toe aan onze lijst.

 

Met kinderen op vakantie bij Férias Holidays

Vakantie moet voor ouders en kinderen leuk zijn. Tenslotte wanneer je met kinderen op vakantie gaat is het ook de tijd van het jaar om samen leuke dingen te doen. Niets moet en (bijna) alles mag. Daarom adviseren onze reisspecialisten je ook graag bij het maken van jullie vakantiekeuze. Een aantal van onze vakantieparken is uitermate geschikt wanneer je met kinderen op vakantie gaat. Wij weten uit ervaring dat een kleinigheidje zoals het vergeten van de lievelingsknuffel grote gevolgen kan hebben. 

... ...