+31 (0)85 130 1659 info@ferias.nl

Diekirch

Home / Privé: Luxemburg / Diekirch

Luxemburg heeft als vakantieland veel te bieden. Mooi natuur, glooiend landschap, lekker eten en leuke vakantieparken. In het noorden van het Groothertogdom Luxemburg ligt het kanton Dierkich. Je komt ogen te kort in Dierkich. Zo vind je in dit deel van Luxemburg veel kastelen. Naast de vele kastelen is een echte toeristisch trekpleister het meer van Boven-Sûre. Het meer van Boven-Sûre is gelegen in het natuurpark Boven Sûre. Een vakantiehuis huren in Dierkich doe je bij Férias Holidays.

Recreatiemeer Boven-Sûre

Het populaire recreatiemeer Boven-Sûre is niet alleen erg populair om in te zwemmen. Zo zijn er ook verschillende watersport mogelijkheden. Zo kun je hier terecht om te surfen en zeilen. Maar ook om te kanovaren en kajakken. Zelfs duikliefhebbers komen naar Boven-Sûre om te duiken. Dit meer zorgt niet alleen voor de nodige plezier voor watersportliefhebbers en toeristen die de nodige verkoeling zoeken. Het meer van Boven-Sûre zorgt ook voor drinkwater en energie voor de lokale bevolking.

Cultuur

In Luxemburg vind je een rijke historie aan cultuur en kunst. Zo kom je hier verschillende mijnen tegen. Zo kun je tijdens jullie vakantie in Luxemburg een bezoek brengen aan het nationale Mijnen Museum. In het museum gaan we terug in de tijd. Met welke gereedschappen werd er vroeger in de Mijnen gewerkt? Het antwoord vind je in dit museum. In Echternach gaan we nog iets verder terug in de tijd. Hier kun je een bezoek brengen aan het museum van de Romeinse Villa. Als je nieuwsgierig bent naar de geschiedenis van Luxemburg dan is het zeker de moeite waard om dit museum te bezoeken.

Een vakantiehuis huren in Diekirch: schitterende natuur

Zo dichtbij Nederland en toch zo verrassend en bijzonder is de natuur van Luxemburg. Het is niet voor niets dat er veel wandelaars en fietsers hun vakantie doorbrengen. Het landschap is heuvelachtig. Luxemburg heeft een aantal prachtige natuurparken. Je kunt hier uren wandelen en fietsen. Maar ook voor sportieve vakantie biedt Diekirch voldoende mogelijkheden. Zo vind je hier een aantal mountainbikeparcoursen en kun je zelfs berg beklimmen.

Bezienswaardigheden in Luxemburg

Luxemburg is veelzijdig. Je vindt hier cultuur, natuur en historie. Maar ook voor de fijnproevers is Luxemburg een fijn vakantieland. Invloeden van buurlanden Frankrijk en Duitsland als het om wijn gaat. Luxemburg heeft een aantal wijnkelders die absoluut een aanrader zijn om te bezoeken. Zo is er een mooie wijnroute (Route du Vin) van 42 kilometer langs verschillende wijnboeren langs de Moezel. Breng een bezoek aan één van de vele kastelen of kerken. Ook de hoofdstad van Luxemburg: Luxemburg is leuk voor een dagje uit.

Vragen?

Heb je vragen over een vakantiehuis huren in de Diekirch? Onze reisspecialisten helpen je graag en kijk samen met je naar de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op.

Vakantieparken in Luxemburg

Camping Val D’Or

 

 Nieuwe verhuurchalets in 2019

 Gratis Wifi

 Animatie tijdens de zomervakantie

 Veel outdoor mogelijkheden in de omgeving

... ...