+31 (0)85 130 1659 info@ferias.nl

Domaine Les Forges – Le Bois Senis

Algemene informatie over de regio

Les Forges ligt in het westen van Frankrijk en behoort sinds 2016 tot de regio Nouvelle-Aquitaine. Door de ligging langs de Atlantische Oceaan kent het gebied een gematigd klimaat. In de winter wordt het overdag meestal niet kouder dan tien graden Celsius, terwijl in de zomer het kwik niet verder stijgt dan rond de vijfentwintig graden Celsius. Door een warme golfstroom schijnt de zon hier gemiddeld ruim 2.200 zonuren per jaar, waarmee het departement Deux-Sèvres één van de zonnigste plekken van West-Frankrijk is.

Gezellige en pittoreske plaatsjes

In heel Deux-Sèvres vindt je prachtige dorpjes en oude stadjes. In het dunbevolkte kustdepartement Charente-Maritime ligt bijvoorbeeld het sfeervolle La Rochelle. Dit stadje staat bekend om zijn gezellige en mooie centrum. De karakteristieke wachttorens langs de haven en het beroemde zeefort Boyard zijn zeker een bezoek waard. In de omgeving van La Rochelle bevinden zich veel pittoreske plaatjes zoals Rochefort en Saintes. Even ten oosten van vakantiepark Domaine Les Forges ligt de gezellige universiteitsstad Poitiers. Deze voormalige hoofstad van Poitou-Charentes is één van de oudste steden van Frankrijk en heeft daardoor een rijk verleden. In de regio kunnen niet alleen wijnliefhebbers hun hart ophalen, maar vindt u ook veel agrarische bezienswaardigheden. Zo wordt in Parthenay, even ten noordwesten van het vakantiepark, iedere woensdag één van de grootste veemarkten van heel Frankrijk gehouden.

Kindvriendelijk en ideaal voor wandel- en fietsvakanties

Poitou-Charentes is met zijn vele stranden en gematigde klimaat is een ideale bestemming voor vakantie met kinderen. Maar ook wandel- en fietsliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Zo kunt u even ten noorden van Poitiers heerlijke fietstochten tussen de wijngaarden maken. En ook op het bij La Rochelle gelegen eiland Île de Ré is het geweldig fietsen en wandelen. Aan de noordkant van dit mooie witte eiland vindt u het dorpje Ars-en-Ré, dat wordt als beschouwd als één van de mooiste plaatsen van heel Frankrijk. In het haventje van Ars-en-Ré kunt u genieten van een schitterend uitzicht op de Atlantische Oceaan.

... ...