+31 (0)85 130 1659 info@ferias.nl

Departement Deux-Sèvres

Geniet van rust, ruimte en natuur

De Deux-Sèvres is zeker niet het meest bekende departement van Frankrijk, maar zodra je er eenmaal bent geweest laat het je niet meer los. De zichtbare historie van de regio doet ieder hart sneller kloppen. Of het nu gaat om de imposante prehistorische grafheuvels, de romantische kastelen en kasteeltjes of juist het rustieke platteland. Stap de Deux-Sèvres binnen en het is alsof je terug in de geschiedenis gaat. Natuurlijk heeft ook de 21e eeuw het departement inmiddels bereikt en dus kun je er tevens genieten van alle moderne gemakken. Hierdoor is de Deux-Sèvres een prachtige regio waar zowel de bewoners als toeristen kunnen genieten van het verleden, maar zeker ook van het heden. We heten je dan ook van harte welkom in de Deux-Sèvres!

De Deux-Sèvres in een notendop

Hier vind je niet de topdrukte van Franse wintersportoorden of zomerse campingregio’s. Ook megafiles en massatoerisme zijn ons in de Deux-Sèvres vreemd. Wat je hier wel vindt? Cultuur, historie, een prachtige natuurlijke omgeving en de meeste bijzondere en onontdekte plekjes. Daarnaast is ons schitterende departement gezegend met een mild zeeklimaat en hebben we evenveel zonuren als de Provence. Dit is nu echt de Deux-Sèvres in een notendop.

Ontdek het best bewaarde geheim van Frankrijk

Als je het ons vraagt is de Deux-Sèvres daadwerkelijk het best bewaarde geheim van Frankrijk. Waarom we dit geheim dan toch met je delen? Het is heel simpel: omdat de Deux-Sèvres gewoon zoveel moois te bieden heeft dat we het niet voor ons zelf kunnen houden! Neem één van de prachtige idyllische landweggetjes in de streek en je begrijpt direct wat we bedoelen. Kijk uit over de mooiste dorpjes en oude stadjes, bezoek indrukwekkende kastelen of laat je betoveren door de schitterende natuur tijdens een fiets- of wandeltocht. In de Deux-Sèvres vind je overigens ook de mooiste brocantes, waar je altijd wel iets bijzonders tegenkomt. Bezoek onder meer het middeleeuwse stadje Parthenay, het alternatieve pretpark le Nombril du Monde of één van de vele prachtige Romaanse kerken in het departement.

Bezoek de inspirerende regio rondom de Deux-Sèvres

De Deux-Sèvres zelf is heerlijk rustig, maar door zijn ideale ligging zijn ook plaatsen als La Rochelle en Cognac goed bereikbaar. Zo kun je op ons park Domaine Les Forges genieten van rust, ruimte en natuur , terwijl je voor je vertier de naastgelegen departementen bezoekt. Zo kom je terecht op de leukste festivals en culturele manifestaties en maak je bovendien kennis met de bescheiden maar enthousiaste plaatselijke bevolking.

De Deux-Sèvres: het land van de twee Sèvre rivieren

De naam van het prachtige departement is afgeleid van de twee Sèvre rivieren: de Sèvre Nantaise en de Sèvre Niortaise. De Sèvre Nantaise leidt hierbij uiteraard naar Nantes en de Sèvre Niortaise naar Niort (tevens de hoofdstad van het departement) en La Rochelle. Uiteindelijk monden beide Sèvre rivieren uit in de zee. Buiten de twee Sèvres is water in de regio ook op andere plekken te vinden. Zo vind je ten westen van Niort het indrukwekkende moerasgebied Marais Poitevin en ook in de Pays de Gâtine zijn genoeg waterplekken. Al met al vormt het departement de Deux-Sèvres een waar paradijs voor kunstenaars, wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Wacht dus niet te lang met je bezoek aan deze prachtige streek, want voor je het weet wordt hij overspoeld door enthousiaste toeristen!

Vakantieparken in Deux-Sèvres

Domaine Les Forges – Le Bois Senis

 

Gemeenschappelijk zwembad

Veilig voor kinderen (autoluw)

Dagje naar de kust

Comfortable villa’s

Domaine Les Forges – La Vigeliere

 

Villa met zwembad

Kleinschalig park

Uitzicht op de golfbaan

Grote villa

Domaine Les Forges – Vieille Vigne

 

Aan de golfbaan

Villa’s met privé zwembad

Culturele trekpleisters in de buurt

Comfortabele villa’s

Domaine Les Forges – Le Bourg Est

 

Villa’s beschikbaar aan golfbaan

Keuze uit twee verschillende type vakantiewoningen

Dagje naar de kust

Comfortabele villa’s

... ...