+31 (0)85 130 1659 info@ferias.nl

Regio Nouvelle-Aquitaine

Home / Privé: Frankrijk / Regio Nouvelle-Aquitaine

Geniet van de diversiteit in Nouvelle-Aquitaine

In het zuidwesten van Franrkijk ligt de regio Nouvelle-Aquitaine. De regio Aquitaine is sinds de Franse regionale herindeling samengegaan met Poitou-Charentes en de Limousin. Nouvelle-Aquitaine bestaat uit 12 departementen, Charente, Charente-Maritime, Correze, Creuse, Dordogne, Gironde, Landes, Lot-Et-Garonne,Pyrenees-Atlantiques, Deux-Sevres,Vienne en Haute-Vienne

Als er iets is waar de regio Nouvelle Aquitaine bekend om staat is het diversiteit. Daarbij loopt de agrarische sector als een rode draad door deze regio. Er worden hier druiven geteeld voor enkele zeer bekende wijnen uit Frankrijk. Het noorden heeft de meeste zonuren van Frankrijk en kent een mild Atlantisch klimaat. Daarbij is vooral de kuststrook in de zomer ontzettend populair onder toeristen. Je vindt hier tal van bestemmingen voor strandvakanties of voor de liefhebbers van watersporten. En er is nog ontzettend veel meer te beleven!

Geschiedenis Nouvelle-Aquitaine

Al in de prehistorie werd deze regio bewoond. De oudste bewoners van Europa zijn hier terug gevonden en vandaag de dag zijn er nog steeds veel archeologische plaatsen te bezoeken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan oude rotschilderingen waarin je kunt zien hoe men duizenden jaren geleden in de Pyreneeën leefde. In de eeuwen daarna heeft deze regio zich ook behoorlijk door ontwikkeld op het gebied van kunst en cultuur. Ook als je van natuur en strand houdt, is deze regio een prima bestemming voor je vakantie. In het noorden van de regio wonen veel minder mensen en ligt de grootste wandelende duin van heel Europa.

Top bezienswaardigheden Nouvelle-Aquitaine

La Rochelle is al eeuwenlang de meest belangrijke Atlantische haven in Frankrijk. Vandaag de dag kun je er nog steeds vestingwerken uit de middeleeuwen terug vinden. Het is een prachtige haven waar altijd wel iets te zien en te beleven valt. Voor zeilers is het een paradijs. Ook vind je hier het grootste aquarium van het hele land.

De grootste en hoogste wandelende duin van Europa is zonder twijfel Dune du Pilat. Alleen de ligging, midden in een prachtig ongerept natuurgebied, is al reden genoeg om hier heen te gaan. Even weg van alle drukte en genieten van de stilte van de natuur!

Een keer wat anders? Breng dan een bezoek aan Futuroscope een attractiepark met als thema’s cinematografie, multimedia en futuristische audiovisuele technieken. Let ook vooral op de enorm futuristische architectuur binnen dit park.

Oradour sur Glane is een dorpje waar in de Tweede Wereldoorlog een vreselijke gebeurtenis heeft plaatsgevonden. De Duitse SS stak het dorp namelijk in brand als een wraakactie. Daarbij kwamen 600 mensen om het leven. Om deze gebeurtenis nooit te vergeten, heeft men na de brand geen steen meer aangeraakt en het dorp is dan ook nog in dezelfde staat als toen.

Bordeaux kun je als hoofdstad van de regio eigenlijk niet missen als je hier op vakantie bent. Vooral de bijzondere 18e eeuwse architectuur in de stad is bijzonder. Kunstliefhebbers kunnen zich uitleven in het Bordeaux Art Gallery waar werken van heel veel Franse én Europese meesters hangen.

De Dordogne is een bijzonder mooie rivier die voor een gedeelte door deze regio loopt. Op de Dordogne zijn daarnaast veel mogelijkheden tot watersporten.

In de Pyreneeën is ook heel veel te zien. Kastelen, prachtige vergezichten, en legendarische bergen vormen het decor van deze prachtige omgeving.

Last but not least: de kuststrook. De zee is in deze regio uitstekend geschikt voor surfers. Er zijn daarnaast ook prachtige stranden te vinden.

Vakantieparken in Nouvelle-Aquitaine

Domaine Les Forges – Le Bois Senis

 

Gemeenschappelijk zwembad

Veilig voor kinderen (autoluw)

Dagje naar de kust

Comfortable villa’s

... ...