+31 (0)85 130 1659 info@ferias.nl

VAKANTIEPARK DOMAINE LES RIVES DE L’ARDÈCHE

FIETSEN IN DE ARDÈCHE

In de Ardèche kun je heel veel fietsen. Je kunt ervoor kiezen om op één van de velen fietsroutes te gaan fietsen, maar je kunt er natuurlijk ook zelf op uitgaan. In het noordelijke deel van de Ardèche is het vooral vlak en terwijl in het Zuiden en Westelijke deel van de Ardèche juist veel meer steile hellingen zijn. Fietsen in de Ardèche is dus leuk voor iedereen omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn.

Er zijn voor iedereen wel fietsroutes te vinden dus het maakt niet uit of je heel ervaren of nog een beginner bent. Fietsen in de Ardèche is misschien niet helemaal hetzelfde als in de Alpen of de Pyreneeën, maar toch kun je je hier prima vermaken. Er zijn genoeg fietspaden om te kunnen genieten van de mooie natuur en het uitzicht.

Het maakt niet uit waar je verblijft in de Ardèche omdat er overal mooie beklimmingen en routes te vinden zijn. De regio doet dan ook zijn best om het fietsers zo veel mogelijk naar de zin te maken. Dit doen ze bijvoorbeeld door de Ardechoise tocht, dit is een populaire fietstocht die elk jaar weer veel wielrenners naar het gebied trekt. Maar ondanks de drukte beschikt Ardèche ook over heel veel rustigere en smalle routes die je naar mooie cols brengen met prachtig uitzicht over de bossen, de rivieren en de lavendelvelden.

MOGELIJKE FIETSROUTES IN DE ARDÈCHE

In de Ardèche heb je ook de mogelijkheid om de zogenaamde ‘bordjesroutes’ te volgen. Dit zijn 13 routes die variëren tussen de 85 tot 620 kilometer. Het is ook mogelijk om te verblijven in een accomodatie die speciaal is ingericht voor wielrenners langs zo’n fietsroute. Deze accomodaties zijn voorzien van een afgesloten fietsenhok en ze zijn te herkennen aan het Accueil vélo teken. Daarnaast is er genoeg reparatiemateriaal voor fietsen, wat natuurlijk erg handig kan zijn voor wielrenners. Het niveau van de bergen ligt ongeveer tussen de hoge bergen in de Alpen en Pyreneeën en de Nederlandse heuvels in Valkenburg. Dit lijkt misschien een heel groot verschil maar het gebied in de Ardèche ligt daar dus een beetje tussenin. Het gebied lijkt eigenlijk nog wel meer op de Ardennen. Het is dus perfect om te wennen aan de langen en hoge beklimmingen, omdat er niet te stijle beklimmingen tussen zitten die onhaalbaar zijn voor de beginnende wielrenners. Het grootste deel van de bergen in de Ardèche zijn niet al te steil en zeer gelijkmatig.

Op de website www.routeyou.com/nl-nl kun je een overzicht vinden wan alle mogelijke fietsroutes. Je kunt hier inspiratie opdoen door te kijken naar gereden routes in de omgeving, en inzoomen op een kaartje. Ook staan op de website bezienswaardigheden en hoogteverloop. Voor een leuk overzicht van de mooiste, steilste en langste beklimmingen in de Ardèche kun je terecht op de website van Klimtijd. Dit zijn mogelijkheden om je voor te bereiden op de mooie fietsroutes van de Ardèche.

TIPS VOOR HET FIETSEN IN DE ARDÈCHE

  • Het kan in het hoogseizoen heel erg druk zijn en soms zijn de wegen onoverzichtelijk. De toeristen die op de motor of met de auto naar de Ardèche gaan houden vaak geen rekening met de fietsers omdat zij vaak meer bezig zijn met de mooie uitzichten dan dat ze letten op het verkeer. Dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Hou hier dus rekening mee bij het kiezen van de route, want er zijn genoeg routes waar het ook in het hoogseizoen nog rustig is.
  • Tussen 12:00 en 14:00 is het warmste moment van de dag, het is dus verstandig om buiten die tijden te gaan fietsen. Want als je er niet op getraind bent om zulke inspanningen te leveren in de hitte kan dit heel vervelend worden.
  • Ondanks dat de beklimmingen over het algemeen niet steil zijn kan harde en soms stormachtige wind het fietsen behoorlijk beïnvloeden. Hou dus goed de Mistral in de gaten.
... ...