+31 (0)85 130 1659 info@ferias.nl

VAKANTIEPARK DOMAINE LES RIVES DE L’ARDÈCHE

CHATEAU MONTRÉAL

De regio Ardèche is een dunbevolkte regio. Tijdens de Middeleeuwen waren de vele bergen en rotsen die dit gebied heeft een goede vorm van verdediging. Hierdoor ontstonden door de jaren heen een groot aantal middeleeuwse dorpen en vele chateaus, of kastelen.
Vandaag de dag merk je nog steeds dat de Middeleeuwen veel hebben betekend voor deze regio en kun je jezelf ook in deze sferen wanen!

Een grote aanrader op het gebied van de Middeleeuwen is een bezoek aan het bekende Chateau Montréal, gelegen vlakbij de plaats Largentiére. Gedurende de zomermaanden zijn hier tal van activiteiten te doen en is er van alles te beleven voor zowel jou als de kinderen! Wat dacht je bijvoorbeeld van echte ridders ontmoeten die de kinderen onder andere leren schieten met pijl en boog.
Bij dit prachtige chateau is ook een Middeleeuwse markt te vinden met muziek en verschillende lekkernijen die uit deze tijd afkomstig zijn.

Op deze 12-eeuwse burcht, leer je van ‘echte’ ridders zwaardvechten, kruisboog schieten of schieten met pijl en boog. Je kunt er ook middeleeuwse letters tekenen en volksdansen. In de zomer zijn er rondleidingen in het Nederlands. Vrouwe Isolde laat je dan het kasteel zien en vertelt er spannende verhalen over.

Bekijk alle activiteiten op chateau-montreal.com

 

... ...