+31 (0)85 130 1659 info@ferias.nl

VAKANTIEPARK DOMAINE LES RIVES DE L’ARDÈCHE

WAAROM OP VAKANTIE IN DE ARDÈCHE

De Ardèche ligt op de grens van Zuid-Frankrijk. Marseille en de Cote d’Azur liggen niet veel meer dan twee uurtjes rijden. De Provençaalse sfeer is echter al duidelijk merkbaar. Het is in de zomer doorgaans minder heet dan verderop in Zuid-Frankrijk. Voor de nodige verkoeling, want de zomer is wel zonzeker, zorgt de rivier de Ardèche. Deze prachtige rivier slingert zich door het landschap van drie departementen, de Gard, Lozere en de Ardèche. Vooral in het zuiden boort de rivier zich op spectaculaire wijze door kloven (Gorges) wat adembenemende beelden oplevert. Hoogtepunt is de Pont d’Arc, de bekende natuurlijke boogbrug over de Ardèche, vlakbij het zomers bruisende plaatsje Vallon Pont d’Arc. De rivier leent zich uitstekend voor kanovaren  en kajakken. De Ardèche is als regel niet diep en heeft heerlijke strandjes. Daarom is een vakantie in de Ardèche ook voor gezinnen met jonge kinderen heel geschikt.

Echte wandelaars kunnen eveneens hun hart ophalen. Vanuit het vakantiehuis kan men alle kanten uit om de Ardèche te verkennen. In de omgeving zijn de mooiste dorpjes te vinden zoals Vogue, Labeaume, Banne en Balazuc.

In het voor- en najaar is deze regio in de Rhône-Alpes ook zeer geliefd voor fietsliefhebbers. Om deze regio op de fiets te ontdekken zijn de temperaturen in het voor- en najaar zeer aangenaam. Een bijkomend voordeel is dat de prijzen van de vakantiehuizen op de verschillende vakantieparken vaak een stuk lager zijn dan in het hoogseizoen. In deze regio rondom het vakantiepark vind je 13 verschillende fietsroutes variërend tussen de 85 en 620 kilometer.  

Ook wanneer je een vakantiewoning huurt in deze vakantieregio zijn er volop leuk uitjes om er samen met de kinderen er op uit te trekken. Voor een vakantie met kleine kinderen breng dan een bezoek Jardins des Trains. Wil je even terug naar de Middeleeuwen breng dan een bezoek aan het bekende Chateau Montréal. Zo is er voor jong en oud altijd wel iets te doen rondom het vakantiepark. Een vakantiewoning huren in de Ardèche doe je op Vakantiepark Domaine Les Rives de L’Ardèche. 

 

... ...