+31 (0)85 130 1659 info@ferias.nl

Regio Provence-Alpes-Côte d’Azur

Home / Frankrijk / Regio Provence-Alpes-Côte d’Azur

Waarom de Provence zo geliefd is laat zich niet moeilijk raden. Wat lokt zijn bruisende plaatsen zoals havenstad Marseille, of de grote en bekende badplaatsen: St Tropez, Nice en Cannes aan de Côte-d’Azur. De Provence kent prachtige hoge bergen, schitterende geurige lavendelvelden. Zonnebloemen, klaprozen, rotspartijen en frisgroene wijngaarden. Kleine dorpjes, abdijen en kastelen, knusse baaitjes langs de kust. Dit alles roept schilderachtige taferelen op. Niet voor niets deed Van Gogh veel inspiratie op in Arles aan de Rhône. De Provence is zowel: zwoel, warm, zacht, woest, ruig, geurig en mooi.

Provence historie

De regio ligt in het zuidoosten van Frankrijk tussen Middellandse Zee, Rhônedal en Italië. De naam is afkomstig van het Latijnse Provincia, wat zoiets wil zeggen als ‘bestuurd gebied’, het maakte in 121 v. Chr. deel uit van het Romeinse Rijk. Bij het Verdrag van Verdun in 843 werd het toebedeeld aan heersers van het Midden-Francië. Tot aan de Franse Revolutie was het een zelfstandige provincie, daarna volgde een omwenteling aan het eind van de 18e eeuw. De absolute monarchie die eeuwen in Frankrijk had geheerst werd afgeschaft en de eerste Franse Republiek ontstond.

Wijnbouw

De Provence staat vooral bekend om zijn rosé. De beste, volgens kenners. De eerste roséwijn vindt zijn oorsprong in en rond Marseille, ongeveer 600 jaar v. Chr., toen de Grieken de eerste wijnranken aan hebben geplant. Vanwege de hoge ligging is er in het noorden van de Provence geen wijnbouw mogelijk, alleen het zuidelijke deel van de regio is hiervoor geschikt.

Klimaat

Het zuiden van de Provence kent milde winters en warme zomers en heeft een Mediterraan klimaat. Het is dan ook niet gek dat veel mensen er willen overwinteren. Zelfs bij slecht weer blijft de natuur in de Provence prachtig om te zien.

Marseille

Na Parijs is dit de grootste stad van Frankrijk. Deze multiculturele havenstad kent een rijke historie. U kunt er heerlijk wandelen door charmante straatjes en over gezellige oude pleinen. Langs de oude haven of bijv. naar het Palais Longchamp met zijn mooie tuin. U kunt ook de basiliek Notre Dame de la Garde bezoeken. Deze ligt op een rots gelegen, op de hoogste punt van de stad.

Aantrekkingskracht en diversiteit

Veel zonuren, de kustlijn met de Côte-d’Azur, watersporten, hiken, mountainbiken of scubaduiken. De mogelijkheden zijn talloos en divers, evenals het landschap. De Provence heeft veel te bieden aan de vakantieganger. Of het nu om winkelen, actief zijn, cultuur proeven of ontspanning gaat: het is een absolute aanrader dit allemaal te ervaren in Frankrijks mooiste gebied.

Vakantieparken in Provence-Alpes-Côte d’Azur

Ardèche

Domaine Les Rives de L’Ardèche

 

Gemeenschappelijk zwembad

Wifi

Vrijstaande vakantievilla

 Prachtige omgeving

Alpes-Maritimes

Résidence de Cannes

 

 Ruim terras met uitzicht op de Middellandse zee

Wifi

Appartement met zeezicht

 Dichtbij het centrum van Cannes

... ...