+31 (0)85 130 1659 info@ferias.nl

Gréoux les Bains

Marseille: hoofdstad van de Provence Alpes Cote d’Azur

De havenstad Marseille is met 800.000 inwoners de hoofdstad van zowel het departement Bouches-du-Rhône als de regio Provence Alpes Cote d’Azur. Het is de grootste commerciële haven van Frankrijk en tevens de oudste stad die het land rijk is. Een aantal bezienswaardigheden in Marseille die zeker de moeite van het bezichtigen waard zijn:

  • Notre-Dame de Sénanque: deze abdij biedt een adembenemend uitzicht over het gelijknamige dal
  • Vieux Port: de imposante haven ontworpen door Fernand Pouillon
  • Palais Longchamp: dit paleis ligt aan een kanaal en huisvest het Museum voor Schone Kunsten
  • Abbaye de Saint-Victor : deze abdij is de oudste religieuze plek van Frankrijk

Ontdek de 6 departementen van de Provence Alpes Cote d’Azur

De Provence Alpes Cote d’Azur heeft 6 unieke departementen met een geheel eigen karakter. Tijdens je vakantie geniet je van de verscheidenheid in deze regio. Provence Alpes Cote d’Azur is dan ook een van de bekendste vakantieregio’s in Frankrijk. Het klimaat en de prachtige Cote d’Azur spelen hierin uiteraard ook mee. Een korte omschrijving van de 6 departementen die de regio rijk is:

  • De Bouches-du-Rhône met als hoofdstad Marseille ligt centraal in de regio. Hier maak je prachtige wandelingen in de natuur en langs indrukwekkende historische bezienswaardigheden.
  • De Alpes Maritimes met als hoofdstad Nice herbergt vele musea. Wandelen kan hier langs en door diverse authentieke dorpjes.
  • Het departement Hautes-Alpes met als hoofdstad Gap grenst aan Italië. Hier vind je vele bergen en je kunt er dan ook mooie bergwandelingen maken, door gletsjers en ongerepte natuur.
  • De Alpes-de-Haute-Provence met als hoofdstad Digne-le-Bains ligt aan de grens van het departement Var en Italië. Een indrukwekkende bezienswaardigheid is de reusachtige kloof Gorges du Verdon.
  • Het departement Var met als hoofdstad Toulon is gelegen aan de Middellandse Zee. Een groot deel van de Cote d’Azur ligt in dit departement.
  • De Vaucluse met als hoofdstad Avignon staat in het bijzonder onder fietsers bekend om zijn berg Mont Ventoux. In deze regio wandel en fiets je langs de heerlijk geurende lavendelvelden waar de Provence Alpes Cote d’Azur om bekend staat.

Bezoek de Provence tijdens je vakantie

De Provence Alpes Cote d’Azur is de meest populaire regio om vakantie in Frankrijk te boeken. Veel mensen brengen dan ook jaarlijks hun vakantie in de Provence door. De regio is vanuit Nederland en België eenvoudig te bereiken. Met de auto rijd je vanaf Utrecht 1000 kilometer en vanuit Brussel 1200 kilometer naar de Provence Alpes Cote d’Azur.

... ...