+31 (0)85 130 1659 info@ferias.nl

Veel vakantiegangers die niet gebonden zijn aan de schoolvakanties genieten tussen de schoolvakanties door. Allereerst is het overal een stuk rustiger, want het is nog geen hoogseizoen waardoor de meeste mensen nog aan het werk zijn of naar school gaan. Er zijn geen lange rijen meer en je merkt dat het simpelweg een stuk rustiger is op vele vakantiebestemmingen. Zo kun je eens optimaal genieten van je familie, de omgeving en alle faciliteiten in plaats van lang te moeten wachten. Kortom, genieten in rust!

Iets om naar uit te kijken

Hoe lekker is het om af te kunnen tellen naar iets waar je ontzettend veel zin in hebt? Zoals je vroeger aftelde naar je eigen verjaardag, begin van de zomervakantie of naar Kerst. Voel je weer als kind en zet alvast streepjes in je agenda voor een welverdiende vakantie in dhet voorjaar of juist in de nazomer. Zie je jezelf al liggen in een hangmat, starend naar een van de mooiste bergen met een cocktail in je hand? ‘S avonds kunt je er nog eens lekker op uit om de nabij gelegen dorpjes te bezoeken. Geniet nog eens fijn wanneer iedereen al terug is. 

Heerlijk weer

Het weer is in het voor- en najaar is voor velen een stuk aangenamer dan in de zomer. Als je naar Zuid-Frankrijk gaat, kan de temperatuur hier oplopen tot wel 40 graden. In het voorjaar en in de nazomer is dit een stuk beter vertoeven. De temperaturen liggen dan eerder rond de 25 graden. Veel vakantiegangers ervaren dit als het meest ideale temperatuur. Zo kunnen vakantiegangers met een toch heerlijke temperatuur de natuur om de vakantieparken heen verkennen.  

Wandelen en fietsen 

In het voor- en najaar is het ook lekker weer om te wandelen en te fietsen. Om te fietsen in de Ardèche is het in het voor- en najaar veel  aangenamer. Door het fijne klimaat zijn de temperaturen gemiddeld 25 graden. Dat fiets toch wat lekkerder. Maar ook wandelen en fietsen in eigen land zorgt voor mooie uitzichten in het voor- en najaar. Zo komt de bloesem aan de bomen, komen de bloemetjes uit en ruik je het net gemaaide gras. In het najaar zie je de kleur van het blad langzaam verkleuren. Ook dit zijn mooie natuurverschijnselen. Één van de langste fietsroutes van Europa is de historische oude spoorbaan van maar liefst 125 kilometer die je door landen als België, Duitsland en Luxemburg brengt. We hebben het hier over de Vennbahn.

Vaker en korter op vakantie

Ga jij ook vaker en korter op vakantie? Steeds meer Nederlands kiezen ervoor om juist korter op vakantie te gaan maar wel vaker. Denk bijvoorbeeld aan een lang weekend weg met Pasen. Ook wachten steeds meer Nederlanders wat het weer doet. Ze boeken dan vaak last minute een vakantiewoning. Immers België en Luxemburg liggen op relatief korte afstand van Nederland. Samen even de batterij opladen of juist even tijd voor het hele gezin na een drukke periode. 

Voordeel

Tot slot is een vakantie in het hoogseizoen ook niet altijd goed voor de portemonnee. Een vakantie in het voor- of naseizoen is in dat geval een stuk beter. Je zult schrikken van hoeveel lager de prijzen van veel vakantiehuizen zijn in het voorjaar en in de nazomer. Om te profiteren van alle voordelen kunt je het beste in mei, juni of vanaf eind september genieten van jullie vakantie. De prijzen zijn dan meestal het laagst en bovendien is het weer in veel gebieden dan nog prima om heerlijk te verblijven in jouw vakantiewoning.

  • Flexibele aankomst- en vertrekdagen
  • Ruime en sfeervolle vakantiewoningen met privacy
  • Persoonlijke service vanuit ervaringen reisspecialisten
  • Vakantieparken met rijke omgeving
 

Voel je vrij bij Férias Holidays

Vakantie is leuk en moet gevierd worden, waar en wanneer jij dit wilt. Dit begrijpen wij als geen ander! Bij ons heb je geen vaste vertrek- en aankomstdagen. Voel je vrij en vier jullie vakantie wanneer jullie dit willen. De vakantieparken bieden een omgeving waar een hoop te beleven is. Onze reisspecialisten hebben de parken en de omgeving persoonlijk bezocht en delen graag hun ervaringen met jou. 

... ...