+31 (0)85 130 1659 info@ferias.nl

De Regio Provence-Alpes-Côte d’Azur is onder de Nederlanders een zeer geliefde vakantiebestemming. Niet alleen voor de zomerse temperaturen maar ook buiten om de zomervakantie is deze regio zeer geliefd. Maar ook in de maanden juni en september wanneer de meeste Fransen aan het werk zijn en de massa toeristen nog op vakantie moeten gaan of juist alweer terug aan het werk zijn. In deze periode betaal je vaak veel minder voor de zelfde vakantiewoning dan in de zomervakantie. Dat wordt dus extra genieten in Vive La France. Zeker met deze top 10 uitjes in de Ardèche.

Een vakantiewoning huren in de Ardèche

In het vakantiegebied Rhône-Alpes ligt het departement de Ardèche. De Ardèche is vernoemd naar de gelijknamige rivier. De rivier de Ardèche stroomt pal achter het vakantiepark Domaine de Les Rives de L’Ardèche. Niet alleen onder de Nederlanders is de Ardèche een zeer geliefde vakantiebestemming. Dit is ook niet verwonderlijk want de omgeving van Ruoms en Vallon-Pont-d’Arc zijn zeer populair. In het hoogseizoen zitten de vakantiewoningen in de Ardèche snel vol. Wil je deze zomer genieten in de Ardèche dan is tijdig reserveren raadzaam. Een vakantiewoning huren in de Ardèche op Domaine de Les Rives de L’Ardèche doe je bij Férias Holidays. 

Top 10 uitjes in de Ardèche

1. Pont d’Arc

In de Ardèche is misschien met de meest indrukwekkende verschijning, de natuurlijke brug, de Pont d’Arc. Deze boogbrug is ontstaan door de natuur. Met een hoogte van 54 meter en breedte van 59 meter is de Pont d’Arc immens. De doorsnede water de rivier de Ardèche door stroomt is 34 meter breed. Sommige vakantiegangers maken er een dagje uit van en vermaken zich uren aan de oever van de rivier. Andere vakantiegangers maken alleen een stop om de Pont d’Arc op de foto vast te leggen. Duizenden vakantiegangers varen jaarlijks met een kano of kajak onder de Pont d’Arc door. 

2. Kanoën en kajakken in de Ardèche

Als je een vakantiewoning huurt in de Ardèche dan is het bijna een must om een kano- of kajaktocht door de Ardèche meegemaakt te hebben. De Pont d’Arc kent iedereen wel. Maar de vakantiebestemming de Ardèche is werkelijk schitterend om vanaf de rivier de Ardèche te ontdekken. Tijdens je kano- of kajaktocht zie je fantastisch natuurschoon voorbij trekken vanaf het water. Vanaf Domaine Les Rives de L’Ardèche is het mogelijk om opgehaald te worden voor jullie kano- of kajaktocht. 

3. Vallon-Pont-d’Arc

In de zomer is het dorpje Vallon-Pont-d’Arc erg levendig en sfeervol. In de straat die dwars door het dorpje loopt vind je vele winkeltjes en gezellige restaurantjes. In de zomer vind je in het dorpje één van de drukst bezochte markten van de omgeving. Maar Vallon-Pont-d’Arc is eigenlijk een pittoresk dorpje met leuke souvenirwinkels om lekker door heen te slenteren. Aan het begin van het dorp vind je een zeer goed en geliefde ijszaak. Let op de laatste keer kon ik hier nog niet pinnen! 

4. Gorges de l’Ardèche

Naast de Pont d’Arc is de Gorges de L’Ardèche misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van de Ardèche. De Franse “Grand Canyon is met haar tientallen kilometers zeer indrukwekkend om te bekijken. Deze kloof is ontstaan door het hoge water. De kalk is gaan afzetten en door onder andere de verschuiving van de aarde levert dit een prachtig en indrukwekkend plaatje op.

5. Soyons

Zeker in de prehistorie en de Middeleeuwen was het dorpje Soyons erg belangrijk. Dankzij diverse opgravingen weten we inmiddels veel over de geschiedenis van dit plaatsje in de buurt van S. Péray. Wil je hier meer over weten, dan moet je zeker een bezoek brengen aan ‘Musée Archéologique’. In dit plaatselijke museum vindt je onder andere een Romeins altaar en verschillende resten uit de prehistorie. Ook zijn er in de nabije omgeving grotten te bezoeken die vroeger echt bewoond zijn geweest.

6. Vogüé

Het kasteelstadje Vogüé mag met recht een parel worden genoemd. Gebouwd tegen een rots en serieus een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Al sinds 1603 is dit droomkasteel in bezit van de adellijke familie Vogüé. De tand des tijds heeft gelukkig weinig schade aangericht en het kasteel is dan ook goed bewaard gebleven. Wanneer je door de smalle middeleeuwse straten loopt, zie je al snel dit zestiende eeuwse kasteel met haar ronde torens. Met een beetje gelukt vindt er tijdens je bezoek een tentoonstelling plaats.

7. Aven d’Orgnac

Aven d’Orgnac is een prachtige druipsteengrot in het departement Ardèche. Het duurde lang voordat men deze grot ontdekte. Dit kwam doordat de ingang vrij diep lag. Onderzoekers ontdekten de grot rond 1935. De grot is te bezoeken en je vindt er onder andere een zogenaamde puinkegel. Deze is gevormd door afval wat hier in de loop van de tijd terecht is gekomen. Je ontdekt hier zelfs beenderen van dieren uit de Ijstijd. De grot bevindt zich in de nabije omgeving van het park Domaine Les Rives de l’Ardeche.

8. Jardins des Trains

Jardin des Trains: de Ardèche op miniformaat. Leuk voor de allerkleinsten die vanuit de wandelwagen kunnen genieten van de bontgekleurde treintjes die fluitend en stoomafblazend door een fantasierijk miniatuurlandschap tuffen. Ook als je niet meer zo klein bent, is dit uitstapje de moeite waard. Alle hoogtepunten van één van de mooiste streken van Frankrijk zie je hier nog eens terug in het klein. 

9. Golfen in de Ardèche

In het departement de Ardèche vind je verschillende 9- of 18-holes golfbanen. Combineer je favoriete golfsport met een fijne vakantie op Domaine Les Rives de L’Ardèche. Op een kleine 8 kilometer van dit vakantiepark vind je Golf du Chateau de Bournet. Deze 9-holes golfbaan met afstanden van 52 tot 284 meter bieden voldoende uitdaging voor een paar golfplezier. Iets verder weg (slecht 1 uur rijden) vind je Golf de La Valdaine of Golf de La Drôme Provencale.

10. Musée de la Lavande

Het Lavendel museum is voor natuurliefhebbers eigenlijk een verplichte bezienswaardigheid die meer willen weten en opzoek zijn naar echte lavendel. Dit museum is opgericht in 1991 door de familie Lincelé. Deze familie is nog steeds actief in het museum en verteld met heel veel passie aan jou over de lavendel. Je krijgt een rondleiding geheten “La lavande fine” die de geschiedenis verteld beginnend in de 16de eeuw. Natuurlijk kun je na afloop zachte parfums kopen of andere producten die zijn ontstaan uit de lavendel.

 

Missen we een uitje in de Ardèche

Wij hebben hier een top 10 aan uitjes in de Ardèche in willekeurige volgorde weergegeven. Hebben jullie een uitje ontdekt die je niet mag missen als je hier op vakantie bent. Wij horen het graag. 

Vragen?

Heb jij vragen over onze top 10 uitjes in de Ardèche of over een vakantiewoning huren in de Ardèche op Domaine Les Rives de L’Ardèche? Onze reisspecialisten helpen je graag verder. Neem contact met ons op +31 (0) 85 130 1659 (WhatsApp) of stuur ons een mail naar info@ferias.nl.

Domaine les Rives de L'Ardèche

Checklist - Férias HolidaysVrijstaande vakantievilla geschikt voor 8-personen

Checklist - Férias HolidaysGemeenschappelijk zwembad

Checklist - Férias HolidaysWifi

Checklist - Férias HolidaysVanaf Utrecht 1080 kilometer (11 uur rijden)

Checklist - Férias HolidaysVakantiepark beoordeeld met een 9,4 op Zoover

Meer informatie! Ik ga boeken!

... ...