+31 (0)85 130 1659 info@ferias.nl

Onder Nederlanders is Frankrijk al jarenlang het meest populaire vakantieland. En niet alleen uit Nederland, maar van over de hele wereld komen vakantiegangers naar Frankrijk. Met per jaar bijna 85 miljoen bezoekers van over de grens is Frankrijk zelfs het meest bezochte land ter wereld. We geven je acht redenen waarom Frankrijk in Nederland en in de rest van de wereld het meest populaire vakantieland is.

Reden 1: Frankrijk is heel dichtbij

Vanuit heel Nederland ben je zo met de auto, de trein of het vliegtuig in alle uithoeken van Franrijk. Vanaf Utrecht is het met de auto slechts vijf uur rijden naar Parijs, en de Thalys doet daar zelfs maar drie uur over. Naar de prachtige zuidelijke departementen van Frankrijk zoals de Ardèche of Provence is het minder dan een halve dag met de auto rijden.

Reden 2: Voor iedere bezoeker en iedere wens

Frankrijk heeft voor echt iedere bezoeker wat te bieden. Of je nu wilt gaan wintersporten in de Alpen, liever gaat surfen in Biaritz aan de Atlantische Oceaan of met je gezin de natuur op wilt zoeken in het zuiden van Frankrijk, je vindt in Frankrijk altijd een bestemming die helemaal aansluit op je wensen.

Reden 3: De ontelbare historische bouwwerken

Door heel Frankrijk vindt je geweldige historische bouwwerken. Bijvoorbeeld de beroemde kathedraal van Amiens of de Notre Dame van Parijs. In het zuiden van Frankrijk vindt je diverse overblijfselen uit de Romeinse tijd, zoals het amfitheater van Nimes en de triomfboog van Orange.

Reden 4: De geweldige Franse keuken

In Frankrijk weet men wat lekker eten is. De verfijnde Franse keuken is wereldberoemd en de droom van iedere Bourgondiër (het zal je niet verbazen dat het woord Bourgondiër verwijst naar een Franse regio).

Reden 5: Uitstekend bereisbaar

Frankrijk kent een uitstekend en fijnmazig netwerk van autosnelwegen (de A-wegen), nationale wegen (N-wegen), departementale wegen (D-wegen) en lokale wegen (C-wegen). Hiermee kun je snel het hele land doorreizen en gemakkelijk naar je plek van bestemming komen.

Reden 6: De overweldigende en afwisselende natuur

Iedere regio in Frankrijk kent zijn eigen geweldige natuur. Van de ruige kust van Bretagne en Normandie in het noordewesten, tot de bergen van de Savoie aan de oostkant en de wijnstreek Languedoc-Roussillon in het zuiden van het land.

Reden 7: Het afwisselende klimaat

Doordat Frankrijk zo’n uitgestrekt land is, is er altijd wel een bestemming met een aangename temperatuur en de juiste weersomstandigheden. In de winter kun je fantastisch wintersporten in het oosten en zuidoosten van het land. En als het in het noorden van Frankrijk nog vriest, dan kun je in de zuidelijke departementen nog steeds van aangename temperaturen genieten.

Reden 8: in Frankrijk begrijpt men wat toeristen zoeken

Omdat ze in het populairste vakantieland ter wereld wonen, weten Fransen wat toeristen zoeken.

... ...